Onze omgeving

Bezoedel je omgeving niet. Dat is voor ons een groot aandachtspunt vermits onze teams regelmatig bij hun klanten werken. Dit betekent veel gereden auto-kilometers met alle mobiliteits- en uitstootproblemen vandien.

Iedereen heeft bij ons een “salariswagen”. We beseffen allemaal dat dat nefast is voor het milieu en dat dat verhaal best snel eindigt. Maar zover zijn we nog niet. Er zijn in de regering een aantal initiatieven aan de gang momenteel, van mobiliteitsbudget tot “cash for cars”, die op termijn een oplossing zullen bieden. Alle geesten moeten daarrond rijpen, en dat duurt toch wel even.

Maar ondertussen zitten we niet stil en sturen we al zoveel mogelijk in de goede richting!

  • We zetten volledig in op elektrische wagens. In de zomer van 2018 hebben we samen besloten om extra bedrijfsmiddelen vrij te maken om richting de – momenteel nog – duurdere e-Cars te kunnen gaan. Het gevolg is dat van de laatste 19 bestelde bedrijfswagens, er al 15 volledig elektrisch zijn. Een ongelofelijke verandering op zeer korte tijd: want de verandering in techniek brengt toch ook een serieuze verandering in gebruik mee: installatie van laadpaal thuis, gebruik van laadpas, gebruik van snellaadstations naast de snelweg als je op vakantie gaat, “ga ik er wel geraken?” …
  • We promoten al sinds lang het openbaar vervoer, en ook daar wordt veel gebruik van gemaakt. We dragen die kost ook vanuit Qframe. Voor verplaatsingen naar het centrum van Brussel bijvoorbeeld is het de evidentie zelve om dat niet meer met de wagen te doen.
  • En recent hebben zelfs 2 werknemers beslist om af te zien van een wagen en voor een combinatie leasefiets en openbaar vervoer te gaan.
  • Ook het ingevoerde plaats & tijdonafhankelijke werken levert een grote bijdrage: teams beslissen zelf waar ze werken, uiteraard in samenspraak met de klant. Gemiddeld levert dit een verdeling op van 2 dagen bij de klant, 2 dagen in ons kantoor in Kontich en 1 dag thuis. Dit levert een goed evenwicht tussen voldoende contact met de klant en mekaar enerzijds en zo weinig mogelijk verplaatsingen anderzijds. Nu tijdens Corona is dat natuurlijk tijdelijk 5 dagen thuis.

Maar we zijn ook bezig met een project om ons elektriciteitsverbruik van kantoor zelf op te wekken met zonnepanelen als onderdeel van ons doel om CO2-neutraal te worden tegen 2022.

Samenwerken met ons?

Interesse om met ons of voor ons te werken?
Vertel ons wat je zoekt en wat we voor je kunnen doen.

Contact