“A compliment a day, keeps the doctor away”

In een wereld die soms lijkt te worden overspoeld door negativiteit en kritiek, is het belangrijk om de kracht van vriendelijkheid en positiviteit te benadrukken. Eén dag per jaar wordt daar speciaal aan gewijd: Complimentendag.  

De dag waarop we ons verbaal als suikertante en suikeroom gedragen. Het is als een nationale wedstrijd om de meest creatieve manieren te vinden om te zeggen: “Je haar zit geweldig vandaag” zonder als een volslagen vreemdeling te klinken. 

Het is de dag waarop je je beste woordenschat-boost geeft, waar ‘leuk’ verandert in ‘fenomenaal’, ‘goed gedaan’ in ‘meesterlijk’, en ‘oké’ in ‘episch’! Laten we eerlijk zijn, het is de enige dag waarop je niet verdacht wordt van overdreven vriendelijkheid. 

Maar waarom zou het beperkt moeten blijven tot één dag? Laten we er een feest van maken dat het hele jaar doorgaat! 

Bij Qframe geloven we sterk in het versterken van relaties door te werken met vaste teams. We leren elkaars sterktes/zwaktes kennen en werken aan het geven van feedback aan elkaar. Deze wisselwerking kan iemands dag maken en een glimlach op het gezicht toveren. Het versterkt de onderlinge band tussen mensen, of het nu vrienden of collega’s zijn of zelfs vreemden. Door waardering te tonen, bouwen we positieve relaties op en werken we in een omgeving waarin wederzijds respect, vertrouwen en ondersteuning centraal staan. 

Niet alleen de ontvanger profiteert van dit geluksmomentje, ook de gever. Een compliment uitreiken zorgt voor voldoening en vergroot ons eigen welzijn.  Met plezier starten we dan ook een interne cirkel of welzijn, waaraan elke Qframer mag deelnemen. 

Weet je wat nog mooier is? 
Het kost geen geld, tijd of moeite. Een simpel “goed gedaan” of “knap van je” kan iemands dag veranderen en een positieve kettingreactie veroorzaken. 

Het moedigt anderen aan om vriendelijkheid en waardering te tonen, wat de Qframe cultuur weerspiegelt. 

Dus laten we allen ons steentje bijdragen aan een wereld waarin we elkaar ondersteunen en opbeuren, dan zijn we allemaal winnaars! 

En ook jij verdient een compliment omdat je tot de laatste zin hebt gelezen 😉