Samenwerking Qframe & Becton Dickinson

Velen onder jullie hebben de naam Becton Dickinson waarschijnlijk al eens horen vallen. Zij zijn namelijk een grote speler in de medisch-technologische sector en maken o.a. celanalyse toestellen.

BD wil eind 2022 wereldwijd een software upgrade lanceren voor de analysetoestellen die wereldwijd zijn opgesteld. De bijgeleverde Workflow Software voldoet namelijk niet meer aan de nieuwe marktbehoeften.

Deze analysetoestellen kunnen zowel bloed, urine als beenmergstalen analyseren op bijvoorbeeld HIV of kankercellen. De software die Qframe heeft ontwikkeld is de link tussen de resultaten van het analysetoestel en het informatiesysteem van het laboratorium. Hieruit kunnen diagnoses worden opgesteld op basis van gestandaardiseerde protocollen in de medische wereld. De software kan meteen een aantal automatische analyses uitrollen op basis van reference ranges die op voorhand werden vastgelegd. De software heeft een ingebouwde workflow optimizer zodat het voor de medische analisten gemakkelijker wordt om testen snel en efficiënt te beoordelen.

De expertise van ons Qframe team, Teamy McTeamface, werd ingeroepen om mee te werken aan een nieuwe verbeterde versie van de applicatie. Zodat deze niet alleen in staat is om de bijkomende mogelijkheden van een nieuwe toestel te ondersteunen maar tevens ook alle bestaande soorten toestellen kan blijven bedienen met de extra functionaliteiten.

Toestel voor celanalyse

We spraken met Mohamed El Makrani, de Product Owner bij BD, over de samenwerking met Qframe:

Waarom heeft u gekozen om dit project uit te besteden aan Qframe ?

“Goede vraag want BD heeft in principe zijn eigen softwareontwikkelaars in dienst. Maar wij zijn een multinational met softwareteams die zich overwegend in de US bevinden. Voor dit project moesten wij de specificaties afstemmen met de Europese markt. Daardoor werd dit een Europees project en hebben we besloten om op zoek te gaan naar een externe partner vermits we in Europa op dat moment te weinig capaciteit beschikbaar hadden. Die capaciteit vonden we bij Qframe. Jullie slaagden erin om snel een team ter beschikking te stellen zodat we het project quasi meteen konden opstarten. En dat konden we heel erg appreciëren!

We gingen op zoek naar een Team as a Service dat ons volledig kon ontzorgen van A tot Z. En die gerustheid vonden we bij Qframe terug.”

Hoe zou u de samenwerking met Qframe samenvatten?

“De communicatie verliep steeds heel vlot, alle afspraken werden nageleefd en het hele project verliep uiterst efficiënt” aldus Mohamed. “Ik ben vandaag dan ook een zeer tevreden klant en kijk met plezier terug op onze samenwerking. Die is wat mij betreft een dikke 9,5 op 10!”