Developen in een Qframe team. Waarom is iedereen enthousiast?

Bij Qframe werken we in teams aan software projecten met de focus op .NET… ik hoor je nu al wel denken ‘wat is daar speciaal aan’?

Want heel waarschijnlijk werk jij ook in een team, op een project, bij jouw klant.

Maar toch is het bij ons nét even anders. Want wij werken met (semi) vaste Qframe teams waarbij we projecten van A tot Z opnemen voor onze klanten. En dat maakt het verschil voor jou als werknemer.

Een dikke 5 jaar geleden was Qframe nog een .NET bedrijf zoals de meeste, focus op pure consultancy waar iedere werknemer (voornamelijk developers) op een project terecht kwam bij de klant. Klanten over heel Vlaanderen, maar voornamelijk op de as Brussel – Antwerpen. En als consultant kom je dan terecht bij de klant, soms in een team van collega’s van andere IT bedrijven, maar je hebt nog heel weinig te maken met het bedrijf waarvoor je écht werkt… soit, ik moet het je niet vertellen, het is een gekend fenomeen in de IT wereld.

Wij waren er op een gegeven moment met z’n allen van overtuigd geraakt dat er betere manieren zijn om projecten aan te pakken. Stapsgewijs zijn we overgeschakeld op een vaste teamwerking. Positief voor de klant want die heeft een team ter beschikking dat goed op elkaar ingespeeld is en waar alle rollen goed ingevuld zijn; van projectverantwoordelijke, technisch architect, developer tot tester.
Maar zeker ook een grote meerwaarde voor de collega’s want zij werken écht samen met de collega’s van het bedrijf waarvan ze hun loonbrief ontvangen. Elkaar kennen is hier geen understatement.

Waar er vroeger voornamelijk technische power aanwezig was binnen Qframe zijn we de voorbije jaren volop aan de slag gegaan met het recruiten van de andere profielen; gaande van functioneel analisten, scrum masters en project managers (voor ons 1 rol = projectverantwoordelijke) tot testers.
Zij vormen samen met onze technische mensen de basis tot het welslagen van een project.
En met succes, want vandaag tellen we 8 Qframe teams met een gemiddelde van 6 collega’s per team.
Elk team heeft reeds meerdere projecten samen opgenomen. Een nieuw project samen opstarten gaat steeds vlotter, want ze zijn net zoals een geoliede machine.
Dit wil natuurlijk niet zeggen dat ze tot het einde der dagen met elkaar ‘getrouwd’ blijven. Er kan steeds een verschuiving binnen een team gebeuren, op vraag van de werknemer of op vraag van ons maar nooit opgedrongen.

De positieve punten op een rijtje:

  • Qframers hoeven geen sollicitatiegesprekken meer te doen, want de klant vraagt Qframe om een project van A tot Z op te nemen, wij bepalen zelf de teamsamenstelling. Hé, hé, dat is toch al wat minder stress, niet? Want solliciteren is nu niet jouw favoriete bezigheid?
  • De meeste Qframe teams werken vanuit Kontich, leuk voor consultants uit provincie Antwerpen. Door jarenlange samenwerking met vele van onze klanten is dat vertrouwen reeds opgebouwd, scrum based werken zorgt er dan weer voor dat de klant op vaste momenten feedback krijgt van de stand van zaken en opmerkingen of aanpassingen kan aanbrengen.
  • We zijn met een 50-tal Qframers en de meeste werken in een team van 6 man, en dan nog vaak op kantoor. We eten samen, lachen samen, zien elkaar wanneer het goed gaat, en helpen wanneer het minder goed gaat. We kennen elkaar dus echt. Teambuildings zijn dus vaak niet de enige moment dat we elkaar zien. Er heerst bijna een familiegevoel.
  • Jij kan gewoon doen waar je goed in bent, voor de ene is dat puur developen en voor de andere mag het breder gaan.
  • Groeien gaat veel soepeler! Naast het opleidingsbudget dat je jaarlijks krijgt leer je ook gewoon heel veel bij van de rollen binnen je team. Wil je doorgroeien naar een andere rol, dan kan dat via training on-the-job. Voor juniors een zeer grote meerwaarde, want de begeleiding van een meer ervaren Qframer is er elke dag.
  • Het maakt het werken gewoon anders, … onze favoriete hashtag is niet voor niets #GetThereTogether PS: wij zijn nog op zoek naar extra .NET talent! Laat het ons weten als je je aangesproken voelt.