Onze ex-stagiair, maar nieuwe Qframe collega vertelt!

Stagiairs zijn bij ons échte collega’s, en wat is er mooier dan stagiairs die na hun stage kiezen om bij jouw bedrijf aan de slag te gaan? Van een perfecte match gesproken!
Insights in het leven van één van onze kersverse collega’s, Pieterjan:

“Tijdens mijn zoektocht naar een stage ben ik op de stagebeurs van mijn school bij Qframe terecht gekomen. Ik had meteen het gevoel dat dit een bedrijf was met een leuke sfeer en waar ik goede ondersteuning kon verwachten. Dit werd alleen maar bevestigd bij de volgende ontmoetingen om de stage verder te bespreken.”

“De stageopdracht bestond uit twee delen, een allocatietool om de verschillende teams binnen Qframe te managen en een projectplanningstool om de verschillende projecten te koppelen aan de verschillende teams. Die teamaanpak is dan ook een reden waarom Qframe zo uniek is, ze sturen nooit een enkele consultant uit naar de klant maar een volledig team wat er meteen voor zorgt dat iedereen zichzelf goed voelt tussen je eigen collega’s . De verschillende rollen van projectverantwoordelijke tot tester worden door Qframe collega’s ingevuld, als je met vragen zit kan je dan ook steeds bij je team terecht.”

“Wat de stageopdracht vooral uitdagend maakte is de technologie waarin de applicatie werd gemaakt, namelijk in Vue. Ik had nog geen kennis van Vue en had nog nooit met ‘drag’ and ‘drop’ gewerkt. Dit is door de goede hulp van onze stagebegeleider en Mr. Google tot een goed einde gekomen. Het was ook zeer leuk om een opdracht te krijgen die goed afgebakend werd en die ook echt gebruikt gaat worden.”

“We werden vanaf de eerste stagedag meteen gepusht om nieuwe technologieën en principes te gebruiken. Dit maakte de stage ook een echte uitdaging die we dankzij de goede ondersteuning bij Qframe tot een goed einde hebben kunnen brengen. We werden meteen bijgestaan door Katleen om het project goed te kunnen managen aan de hand van SCRUM. Op technisch vlak was er Sander die had gezorgd dat we meteen van start konden gaan.. Maar ook de andere collega’s stonden altijd paraat om op onze vragen te antwoorden wanneer we ergens mee vastzaten.”

“Ik heb nog nooit zoveel bijgeleerd op enkele maanden tijd. Dit had ik aan het begin van de stage nooit verwacht. Ik had geen betere stageplek kunnen kiezen dan Qframe. Alle werknemers zijn heel nuchter en staan altijd open om te helpen of kennis te delen. Ik ging elke dag met plezier naar mijn stage. Ik had ook het gevoel dat ik er meteen bij hoorde. Deelnemen aan de avondactiviteiten zoals de Lean Coffee en de boardgame night versterkte dit gevoel.
Op het einde van mijn stage was ik dan ook zeer gelukkig dat ik de kans kreeg om bij Qframe te starten als .NET Developer. Dus voor iedereen die opzoek is naar een fantastische stage of werkplek, zou ik zeker aanraden eens langs te gaan bij Qframe!”

512 uur gewerkt, 10 pintjes gedronken, 58 uur middagpauze genomen, 50 keer tafelvoetbal gespeeld,… het is nog maar het begin van een carrière bij Qframe.

En wij zijn heel blij met de start van Pieterjan bij Qframe; met het prachtige stageproject dat ons een handige tool opleverde voor het opvolgen van onze teams, en met de enthousiaste collega die we erbij hebben. WELKOM!