Qframe op Techorama 2017

Techorama 2017, 2 dagen vol sessies met een keur aan sprekers uit binnen- en buitenland, en zelfs een 3de dag vooraf met diepgaande sessies.

Enkele jaren geleden is Techorama uit de grond gestampt als opvolger van de Microsoft Techdays en het Community day-event van de tientallen usergroepen in België (VISUG, BIWUG, SQLUG, …). Op enkele edities is Techorama enorm gegroeid in aantal aanwezigen en aantal sessies. Ditmaal streek het event neer in de Kinepolis zalen in Antwerpen. Zo’n 1500 gepassioneerde en leergierige IT’ers kwamen opdagen om zich onder te dompelen in de sessies.

De aandachtige bezoeker zal ook de aanwezigheid van QFrame gespot hebben in de menigte, met onze rode polo’s met vermelding ‘Trust Me – I’m a Qframer’.

Tussen de sessies door zetten alle Techorama sponsors en exposanten hun beste beentje voor. Een gezellige drukte heerste op de verschillende stands waar de aanwezigen werden bedolven met gadgets, lekkernijen en vertier.

Als één van de bedrijven in de Cronos groep, bundelden we onze krachten samen met enkele collega-bedrijven op de Cronos-stand. Met als blikvanger ‘Pepper’, een realisatie van InspireX en Craftworkz. Onlangs dook deze slimme robot op bij de Belgian YouTube-days en in praatprogramma’s op TV.

Pepper is een humanoïde robot, ontwikkeld door het Japanse bedrijf Aldebaran. De robot is uitgerust met een uitgebreide waaier aan sensoren zoals microfoons, luidsprekers, aanraaksensoren, dieptesensoren en op zijn buik een tablet met touchscreen. Pepper staat volledig open voor ontwikkelaars om er de meest uiteenlopende toepassingen op te ontwerpen. Meer en meer zullen deze humanoïde robots opduiken in bedrijven, ziekenhuizen, rusthuizen, scholen, winkels, enzovoort. Hij ziet er alvast schattig uit en heeft een hoog knuffelgehalte. Misschien een nieuwe collega voor QFrame ?

Een grote pluim voor de organisatie die er weer in geslaagd is om dergelijk groot event op te zetten en in goeie banen te leiden.

We kijken alvast uit naar de volgende editie, Techorama 2018 !!!
QFrame zal er alvast weer bij zijn.