Teams en rollen

Samenwerken lukt het best met een team van mensen waarin iedereen goed weet welke rollen/activiteiten hij goed in is, en wat het belang is van de andere rollen die z’n collega’s opnemen.

Die activiteiten zijn zeer divers van aard. Software programmeren is bijvoorbeeld helemaal iets anders dan budget opvolgen en vergt andere skills. Het is menselijk bijna niet haalbaar om alle nodige skills voor het goed uitvoeren van alle activiteiten in één persoon terug te vinden. Daarom bundelen we alle activiteiten die gelijkaardige skills & competenties vereisen samen tot een rol. Een persoon met die skills kan die rol dan opnemen.

De kunst van goede software maken zit hem dan vooral in het goed laten samenwerken van alle mensen op een project! Zodat iedereen weet welke rollen/activiteiten hij of zij dient uit te voeren en iedere nodige activiteit ook effectief wordt opgenomen.

Wanneer de Scrum Master rol door ons wordt ingevuld zijn we in controle wat betreft de projectaanpak: het is immers de taak van de Scrum Master om deze projectaanpak uit te rollen. De overige rollen kunnen door iedereen met de juiste skills & competenties worden opgenomen. Wij kunnen alle rollen zelf invullen, maar ook medewerkers van de klant of een derde partij kunnen meedoen.

Welke rollen zijn er in een project