Enthousiaste Account Manager in Agile omgeving

Qframe zoekt een agile accountmanager, een nieuwe collega voor Bram!

Wie is Bram?
En wat doet Qframe?

Bram is eveneens account manager bij Qframe die door het vertrek van Frederik op zoek is naar een nieuwe collega.
(Lees hier over Frederik zijn ervaring als account manager bij Qframe).

En Qframe.. ? Wij focussen ons op het maken van goede software. Geen pure IT consultancy maar een integrale projectaanpak met Qframe teams.

Het maken van goede software is immers niet eenvoudig. Het gaat om een complex samenspel van taken van uiteenlopende aard en dito skills. Deze vormen de ruggengraat van onze projectaanpak. Zo moet je uiteraard de applicatie ontwikkelen, maar ook goed begrijpen wat de klant nodig heeft, het budget accuraat opvolgen, de software goed testen en nog veel meer. Pas als al die taken goed worden uitgevoerd met oog voor het grotere geheel, then the magic happens!

Wij focussen ons op het inzetten van vaste teams. We hebben namelijk gezien dat het inzetten van vaste teams voor de hoogste efficiëntie en dus meeste meerwaarde zorgt: mensen die op mekaar zijn ingespeeld, waarbij alle taken onderling goed zijn verdeeld over die mensen met de juiste skills, kunnen tot uitzonderlijke prestaties komen!

Verder hebben we ondertussen ook nog een aantal levenswijsheden opgedaan waar we in geloven: vertrouwen tussen alle partijen is de hoeksteen van een geslaagd project, open communicatie de manier om dit te bereiken, wederzijds respect en integriteit een must om dit vol te houden op langere termijn. Zo alleen krijg je een win-win situatie voor alle partijen en ontstaan er duurzame relaties.

En het gaat breder, we zijn uitgesproken fan van duurzaam ondernemen: focus als bedrijf op zoveel mogelijk meerwaarde leveren aan je klanten (geld komt dan wel vanzelf), doe dat met respect voor die klant, voor je medewerkers en voor je omgeving. Dit is de enige manier om een leefbare wereld over te houden. En we zien dit niet als Greenwashing, we geloven er echt in en handelen er ook naar.

We zijn met 50 mensen waarvan het merendeel in vaste dienst. De gebruikte technologiestack is Microsoft .NET.

Wat verwachten we van onze Account Manager?

We gaan er vanuit dat jij een krak bent in het ontwikkelen en onderhouden van duurzame relaties. Door je natuurlijke charme is het voor jou geen probleem om nieuwe deuren te openen, je bent sociaal en vindt het een uitdaging om je dagen te plannen volgens de noden van je klanten. Je takenpakket is enorm gevarieerd, van strategische tot operationele taken, maar de rode draad doorheen je werk is dat klanten altijd bij jou terecht kunnen. Jij bent hun contactpersoon die als geen ander inzicht heeft in hun business.

Het grootste deel van je tijd besteed je aan het opvolgen van onze huidige klanten, ‘farming’.

Wat is ‘farming’ voor ons?

 • Je bent een vertrouwenspartner voor jouw klanten en een belangrijke interface tussen hen en Qframe
 • Jij zorgt voor het onderhoud en het verder ontwikkelen van de contacten met een aantal van onze klanten binnen de Vlaamse Overheid (50% van onze business) en de industrie, met sommige hiervan werken we reeds meer dan 10 jaar samen
 • Je volgt de teamwerking bij onze klanten op de voet op samen met onze projectverantwoordelijke van het team en helpt hem waar nodig
 • Je helpt de klant bij het optimaliseren van zijn interne organisatiestructuur zodat die optimaal aansluit bij onze projectwerking
 • Je trekt het complexe voortraject van een project, opgebouwd rond een analysefase, om uiteindelijk tot een goede implementatieofferte te komen. Je doet dit niet alleen, je wordt hierin zeker gesteund door onze functionele en technische mensen

Om een flow van nieuwe projecten te verzekeren zal je een deel van je tijd investeren in ‘hunten’.

En …‘Hunten’?

 • Je gaat via diverse kanalen op zoek naar nieuwe klanten die openstaan voor ons product. “Cold calling” is het worst case scenario, enkel gebruikt als al de andere kanalen hebben gefaald
 • Je kan hen overtuigen van de meerwaarde van onze aanpak
 • Je bouwt een netwerk uit met bedrijfsleiders, IT- en projectmanagers

We weten het, dit lijstje is misschien droog (en lang …), maar we vinden toch dat onderstaande skills echt belangrijk zijn:

 • Je haalt energie uit het helpen van mensen
 • Je hebt het empathische vermogen om goed naar de klant te kunnen luisteren en begrijpen wat hij nodig heeft
 • Je gelooft in onze filosofie rond het bouwen van maatwerksoftware met vaste, agile teams
 • Je hebt voldoende ‘mayonaise’ om je functioneel te kunnen verdiepen in de business van de klant
 • Dit kan alleen als je een master-niveau van denken hebt
 • Ervaring op het gebied van program- of portfolio management is een plus
 • Je hebt ervaring in de sector, bij voorkeur heb je al een rol opgenomen in het maatwerksoftware proces als vb. developer, scrum master, project manager …
 • Je spreekt vlot Nederlands en Engels, Frans komt sporadisch ook van pas
 • Tot slot… Je krijgt deuren open, maar streeft ook naar lange termijnrelaties

Wat kan jij verwachten?

 • Een mooi bedrag op jouw bankrekening, gebaseerd op jouw ervaring zodat jij je daar alvast geen zorgen over hoeft te maken en je volledig kan focussen op je job.
 • We zijn voldoende groot om variatie en doorgroeimogelijkheden te kunnen bieden. En misschien schuilt in jou wel een ondernemer en start je op termijn een eigen bedrijf binnen onze omkadering?
 • Je krijgt de mogelijkheid om je visie en strategie te delen om ons als bedrijf nog sterker te maken.
 • We zijn er ons van bewust dat er een grote flexibiliteit gevraagd wordt met betrekking tot mobiliteit en willen hierin optimaal ondersteuning bieden via flexibele werkuren, gebruik van openbaar vervoer, remote werken. Alles is bespreekbaar volgens je persoonlijke noden.
 • Last but not least, een familiale sfeer waar open communicatie belangrijk is, dit zorgt ervoor dat jij je meteen thuis zal voelen!

Spreekt ons verhaal jou aan? Dan willen wij je graag leren kennen! Stuur als de bliksem jouw CV naar jobs@qframe.be.

Leuk om te weten; Qframe is lid van de Cronos groep, een meer dan 4000-man sterke groep van ICT-bedrijven ontstaan rond het moederbedrijf Cronos.